4 Şubat 2009 Çarşamba

Bir yenilik daha:Veritabanımızı güçlendirdik

Merhabalar değerli ziyaretçilerimiz. Bu yıl zamanımızın büyük bir çoğunluğunu sitemizi nasıl daha hızlı ve ulaşılabilir hale getirebiliriz diye uğraştık. Nitekim geçtiğimiz aylarda sitemizi özel sunucumuza taşıdığımızın müjdesini vermiştik. Bu sayede artık hosting firmalarından, çok trafik harcıyorsunuz, çok işlemci yoruyorsunuz gibi bahanelerle sitemiz kesintiye uğramayacak.

Sunucu müjdemizi verdiğimizde size gelecek aylarda bir müjdemizin daha olduğunu belirtmiştik. Bu müjdemiz ise veritabanımızın değiştirilmesiydi. Bilindiği gibi piyasada siteler genelde microsoft firmasının küçük projeler için geliştirdiği Access veritabanı kullanmaktadır. Nitekim biz de bu yeniliği yapana kadar access kullanmaktaydık. Access veritabanı, ziyaretçi sayısı arttıkça ve veritabanına aynı anda bağlantı yapan kişi sayısı arttıkça kilitlenmelere neden olabiliyordu. Biz de sitemizin geleceğini ve potansiyelini düşünerek veritabanımızı çok daha güçlü ve hızlı olan mysql veritabanı ile değiştirdik. Bu değiştirme işlemi çok sancılı ve uğraştırıcı geçse de gelecek açısından gerçekten sitemizin önü açıldı. Artık sitemiz içerisine milyonlarca kayıt yapılabilir, aynı anda binlerce kişi bağlanabilir. Görünüşte hiç bişey değişmedi, zira sitemizin 200 civarında olan kod sayfası büyük ölçüde değişti diyebiliriz. Aynı zamanda veritabanlarını değiştirirken de sıfır kayıpla eski verilerimizin tümünü yeni veritabanına taşımayı başardık.

Bu değişiklik sonucunda sitemizde veritabanından kaynaklanan kilitlenmeler ve çökmeler yaşanmayacak, sitemizin hızı artacaktır.

Umarız yaptığımız değişikliklerden en fazla miktarda yararlanırsınız.

Saygılarımızla

Sınıf Öğretmeniyiz Biz